0400 249 424 myynti@looks.fi

Juhlimme tänä vuonna 100-vuotiasta Suomea ja sen kunniaksi olemme lisänneet mallistoomme uusia kotimaassa valmistettuja tuotteita. Looks-tuotteet ovat kaikki toki suomalaista suunnittelua, Designer MTO Riitta-Leena Salmisen käsialaa eikä niitä löydy muualta.

Suunnittelussa inspiroivat erityisesti luonto, juuret ja oma kieli. Mitään niistä ei nykypäivänä voi ajatella itsestäänselvyytenä.

Jotta näin olisi jatkossakin, haluamme kertakäyttökulttuurin sijaan kannustaa pitkäikäisiin vaihtoehtoihin. Samasta syystä pohdin myös aina miten yhdistäisin tuotteissa erilaisia toiminnallisuuksia yhteen, hybridituotteiksi.

Me Looksilla haluamme, että kun sinä tänään ojennat yritystekstiilin tai yrityslahjan sen saajalle, siitä on iloa vuosiksi eteenpäin.

Tavoitteena on tavanomaisten yritystekstiilien ja liikelahjojen sijaan tarjota henkilökunnan, asiakkaiden ja muiden sidosryhmien lempivaatteita ja -tuotteita. Usein olemme siinä onnistuneetkin, koska tuotteitamme näkyy paljon katukuvassa.

Materiaalivalinnoilla on tässä iso rooli tässä. Suomesta on löytynyt mallistoomme upeita raaka-aineita kuten lämpökäsiteltyä koivua ja poronnahkaa.

Suomalaisuuteen liittyvät myös vastakohdat kuten talven pitkä pimeys ja kesäinen keskiyön aurinko. Suunnittelussa se vaikuttaa detaljitasolla: moniin tekstiileihin on lisätty heijastavia elementtejä – toisaalta taas kesäkauden valo tuo esiin runsaasti viimeisteltyjä yksityiskohtia. Valmistuksen on tällöin oltava todella laadukasta jotta ne voidaan edes toteuttaa.

Meidän asiakkaallemme huomion kiinnittäminen yksityiskohtiin on osa erottumista heidän omista kilpailijoistaan. Mallistomme on tehty tukemaan tätä mielikuvaa.

Riitta-Leena Salminen Designer MTO